Boze Nederlander stemt niet langer links

Wim Vermeersch
16 maart 2017

Ondanks de winst voor GroenLinks en D66 en de sof van PVV, waren het voor links geen goede verkiezingen. 

Lees meer: Boze Nederlander stemt niet langer links

Belogen?

Wim Vermeersch
16 januari 2017

Peter Mertens voelt zich belogen (DM 14/01), nu sp.a toegeeft dat PVDA niet wordt betrokken bij de gesprekken over een mogelijke samenwerking in Antwerpen. Dat gevoel is toch een tikkeltje vreemd, aangezien van een relatie tussen beiden geen sprake is.

Lees meer: Belogen?

Buurman! Wat doet u nu?

Wim Vermeersch
20 december 2016

We schrijven mei 2012, minder dan vijf jaar geleden. Overal lezen we over de ‘wedergeboorte van Europees links’. Silvio Berlusconi en Nicolas Sarkozy verdwenen dat jaar van het internationale toneel. François Hollande had net het Elysée veroverd, met grote hoop voor een andere Europese koers. En in drie grote landen waar links traditioneel sterk staat, waren tekenen van herstel bij de lokale verkiezingen: in Groot-Brittannië stemden de Britten massaal op Labour, in Italië hield de centrumlinkse Partito Democratico stand bij de gemeenteraadsverkiezingen die door Beppe Grillo werden gedomineerd en in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen won sociaaldemocrate en deelstaatminister-president Hannelore Kraft overtuigend. Het moest SPD nationaal de wind in de zeilen geven om Angela Merkel een jaar later te verslaan; de laatste domino om de koers van Europa te veranderen.

Lees meer: Buurman! Wat doet u nu?

De overzichtelijkheid van Trump

Wim Vermeersch
12 november 2016

De historische overwinning van Donald Trump betekent de definitieve doorbraak van de trumpisering van de politiek, stelt Wim Vermeersch. Trump komt tegemoet aan een verlangen naar overzichtelijkheid bij burgers.

Lees meer: De overzichtelijkheid van Trump

Wanneer komt het roodgroene signaal?

Wim Vermeersch
21 september 2016

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat wijlen Maurits Coppieters (VU) en Norbert De Batselier (SP) Het Sienjaal lanceerden - de oproep aan progressieven om de krachten te bundelen. Hoog tijd voor een Sienjaal 2.0.

Lees meer: Wanneer komt het roodgroene signaal?

Pagina 1 van 13

Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk