Abonneer Log in

Een burgergezin leert griezelen

Getuigenis uit Trumpland

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 7 (september), pagina 6 tot 11

Deze bijdrage gaat over de privé-ervaring van een gezin in Trumpland. We zijn een bevoorrecht gezin en dus is dit geen representatieve ervaring. Niettemin biedt het hierna volgende verhaal, hopen wij, wat leerzaams.

GETUIGENISSEN UIT TRUMPLAND

Een burgergezin leert griezelen
Sophie De Schaepdrijver
Ik doe enkel mijn verdomde werk
Björn Soenens
Wetenschap in La La Land
Valerie Trouet

W: HET WORDT VERONTRUSTEND

Midden jaren 1990 verhuisde ik naar de VS. Beroepsmatig een mooie zet. Les mogen geven aan een universiteit aldaar is een groot voorrecht. Wél bekeek ik de VS als een samenleving waar retrograde gedachten veel terrein bezetten. Maar de VS vormen, zoals iedereen weet, politiek en cultureel een archipel. Manhattan is niet Staten Island, Austin is niet de Texas Panhandle, en menig universiteitsstadje vormt een eiland. Eén veelzeggende anekdote: toen 9/11 losbarstte, kwam een collega de vakgroep ingestormd met de uitspraak 'dat hebben we onszelf aangedaan, met ons militarisme en ons imperialisme!'. Je moet er...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 7 (september), pagina 6 tot 11