Abonneer Log in

Erik Meynen

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 4 (april), pagina 33 tot 40

Erik Meynen (Kapellen, 1957) publiceert sinds jaren politieke strips en cartoons, elke dag in Het Laatste Nieuws en elke week in P-magazine, vaak absurd en doldwaas, soms melancholisch en zelfs tragisch, maar altijd raak. Zijn tekeningen werden eerder al verzameld in De Jaren van Dehaene (1999), waarvoor hij de Bronzen Adhemar Stripprijs ontving. Andere titels zijn: De Plannen van Verhofstadt (2003) en Paniek in de Politiek (2006). Hij kreeg onlangs voor zijn werk een eervolle vermelding op de verkiezing van de Press Cartoon Belgium 2009. Binnenkort verschijnt Het Lijden van Leterme, een bundeling strips over de politieke chaos van de voorbije twee jaar. De cartoons in deze portfolio verschenen de voorbije maanden in Het Laatste Nieuws.

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 4 (april), pagina 33 tot 40