Abonneer Log in

Ivan Put

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 9 (november), pagina 33 tot 40

8 januari 2009. De koudste nacht van het jaar. Het vriest dat het kraakt. Deze daklozen willen niet mee naar het opvangcentrum van Casu.

Ivan Put (Koersel, 1971) is fotograaf voor o.a. De Standaard, De Tijd, l’Echo, Brussel Deze Week, Jobat en NRC Handelsblad. In 2008 won hij de Nikon press photo award categorie portret en de Prijs van de Vlaamse vereniging van journalisten. Bovendien werd De Primeurs bekroond tot beste boek op het Salon van het Gastronomische boek in Brussel en won het de Gourmand World Cookbook Awards 2008 in Parijs. Deze fotoreeks, over de negatieve en positieve kanten van Brussel, is een neerslag van hoe Ivan Put de stad ervaart op zijn dagelijkse tochten doorheen de stad. ‘Wat zie ik weer veel miserie in de stad. En dan komen er altijd 2 mensen die me doen glimlachen. Brussel.’

Samenleving & Politiek, Jaargang 16, 2009, nr. 9 (november), pagina 33 tot 40