Abonneer Log in

International Centre for Reproductive Health (ICRH)

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 17, 2010, nr. 7 (september), pagina 65 tot 72

Seksualiteit kan niet losgekoppeld worden van ouderschap (priester, Managua)

Het International Centre for Reproductive Health (ICRH) is een multidisciplinair kenniscentrum van de Universiteit Gent. Prof. Dr. Marleen Temmerman is directeur. Het ICRH ijvert voor een betere toegankelijkheid en kwaliteit van reproductieve gezondheidszorg voor iedereen. De groep publiceert de resultaten van hun wetenschappelijke studies in vaktijdschriften. Hun onderzoek gaat over gevoelige thema’s die de leefwereld van mensen ingrijpend bepalen. Het ICRH wil deze menselijke kant ook tonen. Vanuit de onderbuik is de titel van een tentoonstelling en een boek met foto’s van Liesbet Christiaen en teksten van Kristien Michielsen, Peter Decat en Dirk Van Braeckel. Ze brengen met ’buikgevoel’ verhalen over onder meer tienermoeders in Nicaragua, liefde en leed in Rwanda en prostitutie in Kenia. De tentoonstelling loopt vanaf 20 september tot 2 oktober 2010 in het UFO-gebouw van de Universiteit Gent (Sint-Pietersnieuwstraat). Het fotoboek is te bestellen via www.icrh.org. In dit portfolio ziet u beelden over tienermoeders in Nicaragua. ‘In Nicaragua is 40% van alle zwangere vrouwen jonger dan 19 jaar. Slechts 6% van de seksueel actieve adolescenten gebruikt een condoom. Zwangere tieners hebben een grotere kans op complicaties. Vroege zwangerschap is een risicofactor voor armoede’.

Samenleving & Politiek, Jaargang 17, 2010, nr. 7 (september), pagina 65 tot 72