Abonneer Log in

Tom Palmaers

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 7 (september), pagina 33 tot 40

Pas aangekomen vluchtelingen, arrivals, uit Somalië.

Tom Palmaers (°1984, Bilzen) leerde zichzelf fotografie aan toen hij 13 jaar was door het fotograferen van vogels en kikkers in zijn achtertuin. Hij studeerde drie jaar Grafisch Vormgeving maar stopte de opleiding in 2007 om te starten als freelance foto & video journalist. Zijn inspiratiebron zijn oorlogsfotografen zoals James Nachtwey, Don Mcullin en Yuri Kozyrev. Ondertussen maakte hij eigen reportages in India, Haïti en Afrika en werkt hij freelance voor Het Belang van Limburg. Het was voor die krant dat hij deze zomer in Dadaab (Kenya) was, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld waar elke dag duizend (1000!) Somalische vluchtelingen toestromen die de oorlog, droogte en honger in hun land ontvluchten.

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 7 (september), pagina 33 tot 40