Abonneer Log in

Canary Pete

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 8 (oktober), pagina 57 tot 64

9 juni 2011

Canary Pete (1952) studeerde boekhouden en daarna vrije grafiek aan de Academie van Hasselt. Hij schuimde alle cartoonwedstrijden in binnen- en buitenland af. Met een beetje ruggensteun van wijlen cartoonist Brasser kon hij voor het eerst publiceren in Raak. Daarna volgden De Nieuwe Koerier en De Nieuwe Tijd. Zijn cartoon over de ontsnapping van Marc Dutroux trok de aandacht van Gazet van Antwerpen en sinds die dag is Canary Pete de vaste cartoonist van deze krant. Daarnaast publiceert hij ook in Het Belang van Limburg, Knack, De Apothekerskrant en in het Nederlandse blad Medisch Contact. De inspiratie haalt hij uiteraard uit de dagdagelijkse actualiteit, maar ook uit het verschijnsel ‘Mens’, met al zijn eigenaardigheden en kleine kantjes. In dit portfolio bundelen we een reeks van zijn meest recente cartoons n.a.v. het historische BHV-akkoord.

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 8 (oktober), pagina 57 tot 64