Abonneer Log in

Cas Janssens

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 9 (november), pagina 41 tot 48

Vissersboten op het strand van Dakar, Senegal.

Cas Janssens, 27 jaar, fotografeerde drie jaar lang over het straatleven in Cambodja, Guatemala en Senegal. Elke foto is een verhaal op zich en daar doet Cas, en de organisatie Caluna waar hij voor werkt, iets mee. Naast de sociale projecten die Caluna opzet, brachten ze het fotoboek The planet, my home uit. Het is een boek vol met verhalen van mens en bloed. Het is ook een document in het leren van ontwikkelen van doeltreffende projecten. De teksten van Zabrisky en Régine Wechsler vullen het geheel zorgvuldig aan. De titel The planet, my home verwijst naar de essentie van ons bestaan. We leven samen op deze aarde en al zijn we hier maar tijdelijk, we dragen de individuele en de gezamenlijke verantwoordelijkheid om duurzaam om te gaan met mens en natuur... National Geographic, Humo en De Standaard publiceerden Cas Janssens’ foto’s. Het boek is te bestellen via www.casjanssens.com - www.caluna-world.com.

Samenleving & Politiek, Jaargang 18, 2011, nr. 9 (november), pagina 41 tot 48