Abonneer Log in

Frédéric Chaubin

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 3 (maart), pagina 57 tot 64

Dostojevski theater, Veliki Novgorod, Rusland.

Frédéric Chaubin is reeds 15 jaar hoofdredacteur van het Franse lifestyle tijdschrift Citizen K. Vorig jaar verscheen zijn fotoboek CCCP (Cosmic Communist Construction Photographed), een selectie van zo’n 90 gebouwen die tussen 1970 en 1990 zijn gebouwd in veertien vroegere Sovjetrepublieken. In haar nadagen bracht het Russische Communisme een architectuur voort die eigenlijk alleen maar als monsterlijk te betitelen is. Beton, hoekig en groots. Een toekomstvisie van hoe het Sovjetrijk de mensen gelukkig zou maken. Frédéric Chaubin fotografeerde de monstrueuze gebouwen zodat deze in al hun lelijkheid weer mooi worden. Het fotoboek CCCP werd op het Internationaal Kunstboekfestival van Perpignan verkozen tot architectuurboek van het jaar en heeft in heel de wereld, van Japan tot de Verenigde Staten, tentoon gestaan.

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 3 (maart), pagina 57 tot 64