Abonneer Log in

James Arthur

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 6 (juni), pagina 33 tot 40

Eurocrisis in Portugal

Het lijkt wel alsof het voor deze arme visser ook crisis is in de rijke wateren van de Atlantische oceaan. Om 3u ‘s nachts vertrok hij om te vissen. Na 7u vissen, om 10u ‘s ochtends, was dit bakje vis z’n schamele vangst, net genoeg om rond te komen voor één dag.

James Arthur (°1980, Gent) volgde na zijn communicatiestudies een opleiding grafische vormgeving. Al snel herontdekte hij het plezier van fotograferen, een passie die hij als jonge knaap ontdekte nadat hij van zijn grootvader een Kodak Instamatic 100 kreeg, en volgde hij een fotografieopleiding. Vandaag is Arthur een gepassioneerd reportagefotograaf die geen onderwerp uit de weg gaat. Voor de reeks ‘Crisis in Zuid-Europa’ vertrok hij eind mei naar de Algarve, Zuid-Portugal. "Bij aankomst viel meteen op dat er een sfeer van vergane glorie hing. Mensen zijn niet meer ijverig aan het wroeten om op tijd te zijn of hun klant te bedienen, de vissersboten blijven al wat vaker op het strand liggen, ’s avonds zitten de terrasjes minder vol. Je hoeft niet ver te zoeken naar een vervallen pand of halfafgewerkt hotel. De overheid heeft wel andere katjes te geselen dan zich te bekommeren om het imago van de streek. Als toerist merk je meteen dat je niet langer in het mooie land van weleer bent." (www.jamesarthur.eu)

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 6 (juni), pagina 33 tot 40