Abonneer Log in

Armoede door kinderogen 2

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 9 (november), pagina 25 tot 32

'Creativiteit is een unieke menselijke kracht' (foto: Tina Piano)

De sociaal bewogen tentoonstelling ‘Armoede door kinderogen’, opgericht door cultuurraad district Antwerpen, Agora-kring, Oases en Universiteit Antwerpen, werd vorig jaar een succesverhaal. Tijd voor 'Een tweede blik: armoede door kinderogen'. Beroepsfotografen hernieuwen hun werk,enkele nieuwe fotografen hebben zich bij het gezelschap gevoegd en ook dit jaar werd terug samengewerkt met kinderen in armoede. Opnieuw lieten we hen de kans om hun leefwereld te fotograferen. Vorig jaar zagen we glimlachende kinderen,glimlachend door het besef dat ze zelf iets hadden gecreëerd en ook dit jaar is dat één van onze doelstellingen. Met deze tentoonstelling willen we daarnaast ook de problematiek onder de aandacht houden, al zijn we er ons van bewust dat we armoede niet kunnen oplossen. Het is een druppel op een hete plaat, maar een welgekomen verfrissing voor die kinderen die toevallig onder onze druppel zitten. In deze fotoreeks vindt u beelden van verschillende fotografen; de onderschriften werden geleverd door Prof. Dr. Rik Pinxten (UGent).

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 9 (november), pagina 25 tot 32