Abonneer Log in

Kamagurka

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 10 (december), pagina 33 tot 40

08/02/2012

Kamagurka (1956, Nieuwpoort) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent maar stopte daarmee vóór zijn eindexamen. Hij begon als cartoonist bij Humo en vergaarde daar vlug roem mee. Kamagurka deed verschillende shows op de Belgische en Nederlandse televisie, had een radioshow op Studio Brussel met zijn levenslange metgezel Herr Seele. Hij schreef ook een kindersprookje en twee toneelstukken die werden opgevoerd in het NTG Gent. Kamagurka heeft meer dan 25 stripboeken uitgebracht, van Bert en Bobje tot Cowboy Henk. Als schilder heeft hij ook reeds geëxposeerd in verscheidene galerijen.
Voor Samenleving en politiek selecteerde Kamagurka een reeks cartoons van het voorbije jaar. Het is zijn terugblik op 2012.

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 10 (december), pagina 33 tot 40