Abonneer Log in

Benoit De Freine - Aleppo door de ogen van een Vlaamse fotograaf

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 5 (mei), pagina 33 tot 40

In Aleppo, met bijna drie miljoen inwoners de grootste stad van Syrië, wordt een vuile oorlog uitgevochten tussen het leger van president Assad en verschillende rebellengroepen. Freelance fotograaf uit Hasselt, Benoit De Freine, trok eind 2012 in gezelschap van een Waalse historicus die het land goed kent en een Italiaanse verslaggever naar Syrië. Niet specifiek voor een journalistiek verslag, gewoon omdat hij de oorlog van dichtbij wilde zien en vastleggen. De vrijheidsvechters brachten De Freine onder in hun militair hoofdkwartier; hij verbleef ook een aantal dagen in een woning van een groepje strijders. De Syrische rebellen willen niets liever dan dat de hele wereld ziet welke oorlog er momenteel woedt in hun land. Beschermd door een kogelvrij vest, maar verder onvoorbereid en zonder opschrift ‘Press’, brengt De Freine volgend beeldverslag. De volledige fotoreeks vindt u op: http://benoitdefreine.smugmug.com/.

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 5 (mei), pagina 33 tot 40