Abonneer Log in

Digital Storytelling: 'This is it! My Story'

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 7 (september), pagina 57 tot 64

Sinds 2009 reist Kif Kif langs scholen en bibliotheken om er workshops Digital Storytelling te geven. Met ‘This is it! My Story’ combineert Kif Kif drie elementen: jongeren, erfgoed en nieuwe media. Aan de hand van oude en nieuwe foto's, hun eigen stem en een mooie soundtrack vertelden honderden jongeren hun migratieverhaal. Tinne Kenis, projectverantwoordelijke, stelt: ‘Dit project haakt in op de leefwereld van vele jongeren en zet hen aan hun stem te laten horen. De jongeren kunnen nu eens zelf het woord nemen, hun verhaal zelf vertellen, in plaats dat anderen spreken over hen’. De prachtige vertelsels worden nu voorgesteld aan het brede publiek. Dit najaar reist de tentoonstelling met migratieverhalen doorheen Vlaanderen. In verschillende bibliotheken, foyers van culturele centra en musea worden tv-kasten geïnstalleerd met een selectie van de beste digital stories. Op http://www.kifkif.be vindt u waar en wanneer deze digital stories te bekijken zijn. In Sampol vindt u alvast enkele oude foto’s waarmee jongeren hun eigen migratieverhaal vertellen.

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 7 (september), pagina 57 tot 64