Abonneer Log in

Hamida's Pregnancy Camp

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 8 (oktober), pagina 57 tot 64

Een vroedvrouw controleert de grootte en positie van de baby. Voor de meeste zwangere vrouwen in de kampen is het de eerste keer dat ze prenatale verzorging krijgen.

Hamida’s Pregnancy Camp

Hevige moessonregens in Pakistan veroorzaakten eind juli 2010 de ergste overstromingen in meer dan 80 jaar. Meer dan 20 miljoen mensen werden getroffen. Sinds 2009 werkte fotografe Wendy Marijnissen aan een verhaal rond bevallingen en moedersterfte in Pakistan. Met deze fotoreeks toont ze aan welk effect zo'n ramp heeft op een vrouw die op het punt staat te bevallen. In dit portfolio vindt u een aantal beelden van Hamida die, hoogzwanger van haar vierde kindje, in een tentenkamp in de omgeving van Karachi terechtkwam. Wendy Marijnissen: "Hamida schonk me haar vertrouwen. Ik mocht haar gedurende vijf weken fotograferen. Ze nam me mee naar de bevalling en gaf me de eer om als 'Elder' de naam van haar nieuwe baby te kiezen. Hamida gaf me de kans om een gezicht te plakken op de anders zo abstracte getallen en koppen uit het nieuws. Ik kreeg inzicht in haar leven en dat van duizenden zwangere vrouwen in vluchtelingenkampen. Voor mij was ze een waar geschenk."

Samenleving & Politiek, Jaargang 20, 2013, nr. 8 (oktober), pagina 57 tot 64