Abonneer Log in

STIFT

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 5 (mei), pagina 49 tot 56

STIFT

Stefaan Van Hyfte (1983), alias Stift, is een Brusselse illustrator en visuele kunstenaar die sinds 2009 publiceert voor o.a. De Morgen en De Standaard. In 2009 studeerde hij af in grafische kunsten en animatiefilm aan de Sint Lukas hogeschool te Brussel. Onder leiding van Johan Stuyck, Inge Herremans en Leo Fabri, werkt hij verder in z’n vertrouwde background in het opmaken van gearticuleerde Goyaske taferelen, surrealistisch en gebalanceerd tussen schetsen en uitgewerkte illustraties. Zijn grootste verwezenlijking was bij de overburen te Hilversum ten expositie geplaatst voor een retrospectieve tentoonstelling over de carrière van de Nederlandse komiek André Van Duin. Werkend aan zijn debuut, een fijne lijn binnen de illustratie en stripmedium, wil hij zijn lezers graag meenemen in een romantische en surrealistische droom. Op vraag van Sampol tekende hij een aantal campagnecartoons. U vindt zijn werk via de blogspot: stift-illustrator.blogspot.be.

Samenleving & Politiek, Jaargang 21, 2014, nr. 5 (mei), pagina 49 tot 56