Abonneer Log in

Lectrr

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 1 (januari), pagina 49 tot 56

LECTRR

Lectrr is het pseudoniem van Steven Degryse (Roeselare, 27 mei 1979), een Belgische cartoonist, striptekenaar, animator, scenarist en columnist. Steven Degryse debuteerde eind jaren 1990 met een dagelijkse cartoon op het internet, en werd al snel opgepikt door allerlei media. Zijn cartoonreeks ‘Hara Kiwi’ loopt sinds 2004 in media in binnen- en buitenland; zijn strookstrip ‘Lars’ liep in verschillende Vlaamse, Nederlandse en Zweedse kranten voor hij die stopzette. Lectrr heeft over de jaren heen tientallen cartoonboeken gepubliceerd in binnen- en buitenland, en heeft ook andere boeken verlucht met zijn cartoons, illustraties en strips. Sinds 2011 is hij huiscartoonist bij De Standaard. De cartoons uit deze reeks, een terugblik op de hete herfst 2014, verschenen eerder in die krant.

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 1 (januari), pagina 49 tot 56