Abonneer Log in

Massimo Sestini

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 32

MASSIMO SESTINI

De Middellandse Zee wordt stilaan het grootste massagraf van onze eeuw. Met de regelmaat van de klok lezen we over ‘honderden doden’ na een zoveelste gekapseisde vluchtelingenboot. Volgens het Missing Migrants Project haalde in de maand mei zo’n 12.460 migranten toch de kusten van Italië. Fotograaf Massimo Sestini vergezelde verscheidene keren de Italiaanse luchtmacht bij haar reddingsoperaties. Zijn gekende luchtfoto’s geven een zeldzame glimp van de gevaarlijke omstandigheden waarin mannen, vrouwen en kinderen de gevaarlijke oversteek maken. Met het beeld op bladzijde 32 won hij de tweede prijs van de “World Press Photo of the Year 2015 - General News”, ’s werelds meest prestigieuze fotoprijs.

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 32