Abonneer Log in

Piet den Blanken - Suikerrietkappers

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 8 (oktober), pagina 57 tot 64

PIET DEN BLANKEN - Suikerrietkappers

In Centraal-Amerika is de suikerindustrie van staatsbelang. De sector is goed voor 172.000 directe en 850.000 indirecte jobs in de regio. Suiker is dan ook goud waard. Braziliƫ koos radicaal voor de ethanolproductie, waardoor er een gat in de markt ontstond. De Centraal-Amerikaanse suikerbedrijven zien daardoor hun afzetmarkt vergroten. Jammer genoeg genieten de arbeiders op de suikerrietplantages niet mee van de winst. De arbeidsomstandigheden zijn zwaar. De suikerrietkappers kennen een onzeker bestaan, zonder sociale bescherming.
Fotojournalist Piet den Blanken bracht het harde leven van de suikerrietkappers in beeld.

Samenleving & Politiek, Jaargang 22, 2015, nr. 8 (oktober), pagina 57 tot 64