Abonneer Log in

Jan Aelberts - Vluchtelingen

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 2 (februari), pagina 41 tot 48

JAN AELBERTS - VLUCHTELINGEN

Jan Aelberts (1985) is journalist en fotograaf voor Het Laatste Nieuws. Hij bracht meerdere ochtenden, avonden en nachten door voor de Dienst Vreemdelingenzaken en in het ondertussen bekende Maximiliaanpark. De foto’s van vrouwen en kinderen die achter dranghekken aanschuiven, maakten duidelijk dat het lang niet enkel mannen zijn die hun land ontvluchten. Beelden van kamperende vluchtelingen op de middenbermen, middenin het drukke, Brusselse verkeer schetsten het schrijnende plaats tekort tijdens de vluchtelingenpiek. Van 27 februari tot 11 maart stelt hij, samen met fotograaf Benoit De Freine, een deel van zijn werk tentoon in De Foyer, Hasselt. Meer foto’s staan op zijn website: www.janaelberts.be.

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 2 (februari), pagina 41 tot 48