Abonneer Log in

Emilie Bonjé - Emile, de schoonheid van imperfectie

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 3 (maart), pagina 25 tot 32

EMILIE BONJÉ - EMILE, DE SCHOONHEID VAN IMPERFECTIE

In 2013 werd mijn neefje Emile geboren. Compleet onverwacht kreeg mijn zus na de bevalling te horen dat hij Syndroom van Down had. Haar wereld stortte in. Als mens, als mama en als zus was ik verscheurd door het nieuws. Als fotografe raakte ik alsmaar meer gefascineerd door Emile zijn eigenheid. Ik startte het project ‘Emile, de schoonheid van imperfectie’, in samenwerking met MIEX en met Lieve Blancquaert als meter van het project. In totaal werden uiteindelijk 51 Belgische kinderen met syndroom van Down, jonger dan 8 jaar oud, geportretteerd. De beelden dagen je uit op een andere manier naar een portret van een kind met Down te kijken. Je leert de kinderen kennen in hun puurheid, in hun eigenzinnigheid, in hun eigen schoonheid. Er is ondertussen een fotoboek. Van 21 tot 27 maart 2016 is er een tentoonstelling van de foto’s in de Sint-Niklaaskerk in Gent. Daarna staat een reizende tentoonstelling gepland doorheen Vlaanderen. Meer info vind je op www.emiliebonje.be.

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 3 (maart), pagina 25 tot 32