Abonneer Log in

GAL

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 7 (september), pagina 65 tot 72

GAL

Gerard Alsteens is sinds 1960 actief als politiek tekenaar in bladen als Humo, De Nieuwe, Panorama, De Post, De Zwijger en De Morgen. Onder het pseudoniem GAL wordt hij het gezicht van links en progressief engagement. Altijd kritisch voor machthebbers, altijd in de bres voor hun slachtoffers. Daarom ook ‘politiek tekenaar’; en niet ‘cartoonist’. De tekeningen van GAL zijn erg visueel en daarom uniek in het Belgische medialandschap. Gerard Alsteens is ondertussen 76 jaar, zijn alter ego GAL wordt dit jaar 55 jaar, maar van stoppen is geen sprake. Elke woensdag spuwt hij nog zijn gal in Knack. In dit portfolio bundelen we een aantal van zijn recente tekeningen over de politieke actualiteit.

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 7 (september), pagina 65 tot 72