Abonneer Log in

Gregg Segal

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 8 (oktober), pagina 33 tot 40

GREGG SEGAL - 7 dagen afval

Als kind was fotograaf Gregg Segal (Pasadena, California) reeds gefascineerd door afval; waar het naartoe werd gevoerd en wat ermee gebeurde als er geen plaats meer was op de vuilbelt. Vandaag produceert de gemiddelde Amerikaan zo’n 13 kilo afval per week; op landelijke schaal goed voor een dikke 4 miljoen kilo afval per week. Het project ‘7 dagen afval’ probeert bewustzijn te creëren rond dat afvalprobleem. Gregg Segal fotografeerde mensen van alle leeftijden en sociale achtergronden in zijn tuin - in drie verschillende settings (water, strand, bos ) - omgeven door hun eigen afval van een week. Om zijn zoon van 8 jaar oud duidelijk te maken dat ook zij mee bijdragen tot het afvalprobleem, fotografeerde Segal ook zijn eigen familie, vrienden en buren. De foto’s uit deze reeks kunnen we catalogeren als ogenblikkelijke archeologie; een reliek van ons consumptiegedrag en onze waarden.

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 8 (oktober), pagina 33 tot 40