Abonneer Log in

Kadir van Lohuizen - Rising Seas

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 9 (november), pagina 33 tot 40

KADIR VAN LOHUIZEN - RISING SEAS

De Nederlandse topfotograaf, Kadir van Lohuizen (1963), heeft in zijn twintigjarige carrière vele thema’s en gebeurtenissen vastgelegd, waaronder conflicten in Afrika en het Midden-Oosten. Het meest bekend is hij waarschijnlijk om zijn langlopende projecten Aderen, over de zeven wereldrivieren, en Diamond Matters, over de diamantindustrie. Van Lohuizen heeft talloze prijzen ontvangen voor zijn werk, waaronder twee World Press Photo awards. Van Lohuizen reisde voor zijn project ‘Rising Seas’ de wereld rond op zoek naar plekken waar de stijging van de zeespiegel voor acute problemen zorgt. Paradijselijke archipels in de Pacific worden langzaam overspoeld, in Bangladesh moeten duizenden mensen vluchten voor het gestaag wassende water, in 2060 krijgen grote delen van Miami natte voeten en over 200 jaar is Amsterdam wellicht aan de beurt. In zijn visie staat ons een enorme stroom klimaatvluchtelingen te wachten.

Samenleving & Politiek, Jaargang 23, 2016, nr. 9 (november), pagina 33 tot 40