Abonneer Log in

Gerbrand Van Uytvanck - 'Kumugura - (Over)leven met een beperking in Rwanda'

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 2 (februari), pagina 41 tot 48

GERBRAND VAN UYTVANCK - ‘Kumugara - (Over)leven met een beperking in Rwanda’

Gerbrand Van Uytvanck (Lokeren, 1993) is een jong documentair fotograaf. Met een orthopedagogische achtergrond richt hij zijn lens op personen met een beperking en hun manier van leven. Voor zijn afstudeerproject aan de Karel de Grote Hogeschool trok Gerbrand naar Rwanda, omdat hij wou onderzoeken hoe de zorg voor mensen met een beperking in dat ontwikkelingsland georganiseerd wordt. Beelden met een oog en vooral een hart voor mensen. In de reeks ‘Kumugara - (Over)leven met een beperking in Rwanda’ portretteert de fotograaf enkele mensen die verblijven in de voorzieningen van de Broeders van Liefde.

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 2 (februari), pagina 41 tot 48