Abonneer Log in

Janna Beck - Antwerpen

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 3 (maart), pagina 25 tot 32

JANNA BECK - ANTWERPEN

Janna Beck kan je omschrijven als een multidisciplinair kunstenaar. Ze is docent aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten Antwerpen; en tevens oprichter en curator van Collectiv National, een kunstinitiatief met een focus op hedendaags transmediale experimenten. Haar persoonlijke artistiek onderzoek is gericht op de interactie tussen analoog en digitaal, manueel en high-tech. Ze is bezig met onderzoek dat de technische onvolmaaktheid van het fotografische beeld verkent. Rode draad in haar werk is dat ze het surreƫle van de realiteit in beeld brengt door te experimenteren met onvolkomenheden in het beeldcreatieproces. Onlangs selecteerde ze opnieuw enkele beelden uit haar archief die nog steeds hedendaags en relevant voor Antwerpen zijn. De interpretatie laat ze aan de toeschouwer: een stad in ontwikkeling of een stad in verval? Janna heeft bijgedragen aan nationale en internationale tentoonstellingen, waaronder Europalia en de worldexpo in Aichi, en het boek Stadsgedichten van Tom Lanoye. De beelden die u hier vindt, komen uit die laatste publicatie.

Samenleving & Politiek, Jaargang 24, 2017, nr. 3 (maart), pagina 25 tot 32