Log in

Liever Sandra dan Samira?

Liever Sandra dan Samira?

Pieter-Paul Verhaeghe
Berchem, epo, 2017

Fenomenen als racisme, discriminatie en seksisme blijven moeilijk bespreekbaar, niet het minst op het politiek niveau. Debatten die hierover worden gevoerd, zijn vaak gesteund op emotionele eerder dan rationele argumenten, laat staan op basis van bestaand wetenschappelijk onderzoek. Met het boek Liever Sandra dan Samira? biedt Pieter-Paul Verhaeghe binnen deze context een tool om, op basis van wetenschappelijke bevindingen, het debat aan te gaan over hoe discriminatie in de praktijk daadwerkelijk aangepakt kan worden. In een heel toegankelijke taal neemt de auteur de lezer bij de hand en herinnert hij ons vanuit een sociologisch perspectief welke diverse vormen discriminatie aanneemt...

Samenleving & Politiek, Jaargang 25, 2018, nr. 2 (februari), pagina 85 tot 87