Log in

Tijd voor een nieuw Brexit-referendum

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 2 (februari), pagina 58 tot 59

Ieder jaar komen er zo'n 235.000 Remainers bij en verdwijnen zo'n 260.000 Brexiteers.

Het valt haast niet aan te zien: de onkunde waarmee een hele generatie politici de nakende uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie tracht te regelen. Maandenlang al volgt er een inflatie van woorden zoals incompetentie, historische nederlaag, Mayhem en Brexodus. Ze doen helaas recht aan de uitzichtloze situatie. Weinigen onder de huidige politieke generatie lijken stil te staan bij het feit dat het resultaat van hun onkunde nog jarenlang gevoeld zal worden door miljoenen Britten die op het moment van het Brexit-referendum niet eens de mogelijkheid hadden om te stemmen, de jongeren.

Haast nog irreëler dan het politieke schouwspel...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 2 (februari), pagina 58 tot 59