Abonneer Log in

Vlaanderen, nu ook bevoegd voor filmkeuring

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 3 (maart), pagina 80

Goed dat er geen compromis meer moet worden gezocht in goede smaak met goddeloze Walen.

Vlaanderen heeft een steeds strenger beleid om elk dierenleed te vermijden. Rond de jaarwisseling werd zelfs vuurwerk afgeraden om de hondjes niet te doen schrikken. Drie weken later werden in het Meerdaalwoud op vraag van het Agentschap Natuur en Bos 17 everzwijnen doodgeschoten. Of dit gebeurde met geweren met geluidsdempers werd nergens vermeld, noch of de dieren vooraf werden verdoofd. Wat nochtans een Vlaams geloofspunt is wanneer het Offerfeest er weer aan komt. Ik heb het even opgezocht: Gaia maakt van dode everzwijnen geen punt op haar website. Wat jacht betreft is de laatste mededeling vijf jaar oud en heeft het over het jagen op… katten. Dus onze Vlaamse traditie waarbij een stel amateur-scherpschutters een klucht patrijzen uit de lucht schieten om het zwaar gewond vogeltje te laten apporteren door een hond blijft mooi overeind. Een win/win ligt dus voor de hand. Die moslims en joden laten hun vlijmscherp mes liggen en schieten die schapen gewoon halal dood. Zolang ze per ongeluk uw kat niet neerknallen is er geen probleem voor de dierenbeschermers.

Ook onze rijopleiding verandert zeer vaak sinds dit een Vlaamse bevoegdheid is. Bijna elke wijziging heeft een prijskaartje. Als ik mijn dochter wil begeleiden, moet ik zelf naar de rijschool. Kost maar 20 euro. Zal wel nodig zijn want ik moet bekennen dat ik niet elke wijziging van het verkeersreglement ken. Nu mijn straat vertimmerd is tot ‘woonerf’ heb ik alvast zelf moeten googlen wat hier nog mag. Ik mag de 100 meter hier maar aan halve snelheid van Usain Bolt rennen. Maar de grootste nieuwigheid is nu het ‘terugkeermoment’ die goed is voor 100 euro extra inkomen voor de rijscholen. Da’s alvast geld dat die jonge doodrijders in het weekend niet kunnen uitgeven aan drank, of aan cocaïne in Antwerpen. Waardoor de veiligheid sterk verhoogt, die van de winsten van de rijscholen dan toch.

In 2014 werd de filmkeuring overgeheveld naar de gemeenschappen. Logisch dat er geen compromis moet worden gezocht in de goede smaak van goddeloze Walen, godvrezende Vlamingen en Allah mag weten wat al die Nieuwe Belgen mogen zien op het scherm. Het is ook niet zeker of een filmkeuring nog van deze tijd is wanneer de koters via het tv-journaal vlot marcherende neonazi’s in Ninove mogen bekijken of de nieuwste Tarantino op Netflix. Ik mis wel het wit vierkantje dat ze in de jaren 1960-70 op tv zetten als er in een film een blote borst zou te zien zijn. Reden genoeg om net die film te blijven uitkijken. Zolang ze maar in het journaal niet nog eens tonen hoe ze everzwijntjes doodschieten.

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 3 (maart), pagina 80

Abonneer je op Samenleving & Politiek

abo
 

SAMPOL ONLINE

40€/jaar

 • Je leest het magazine online
 • Je hebt toegang tot het enorme archief
MEEST GEKOZEN

SAMPOL COMPLEET

50€/jaar

 • Je ontvangt het magazine in de bus
 • Je leest het magazine online
 • Je hebt toegang tot het enorme archief
 

SAMPOL STEUN

100€/jaar

 • Je ontvangt het magazine in de bus
 • Je leest het magazine online
 • Je hebt toegang tot het enorme archief
 • Je krijgt een SamPol draagtas*
 

SAMPOL SPONSOR

500€/jaar

 • Je ontvangt het magazine in de bus
 • Je leest het magazine online
 • Je hebt toegang tot het enorme archief
 • Je krijgt een SamPol draagtas*

Het magazine verschijnt 10 keer per jaar; niet in juli en augustus.
Proefnummer? Factuur? Contacteer ons via info@sampol.be of op 09 267 35 31.
Het abonnementsgeld gaat jaarlijks automatisch van je rekening. Het abonnement kan je op elk moment opzeggen. Lees de Algemene voorwaarden.

Je betaalt liever via overschrijving?

Abonneren kan ook uit het buitenland.

*Ontdek onze SamPol draagtas.