Log in

Dagboek van een anker

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 78 tot 79

Dagboek van een anker

Sigrid Spruyt
Van Halewyck, Antwerpen, 2019

Toen Sigrid Spruyt er in 2007 mee ophield Het Journaal van de VRT te presenteren, werd dat aan een allergie voor schmink toegeschreven. Al op de eerste bladzijde laat ze er geen twijfel over bestaan dat haar vertrek vooral het gevolg was van een allergie voor de VRT en de media in het algemeen.

Waarom pakt Spruyt nu uit met dagboeknotities die toch al van enkele jaren geleden dateren? 'Omdat de toestand in medialand er intussen in menig opzicht niet op verbeterd is, integendeel', zo schrijft ze. Haar vertrek was niet zomaar een uiting van ongenoegen, maar een gewetenskwestie. Ze...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 78 tot 79