Abonneer Log in

U zegt wat wij denken

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 76 tot 77

U zegt wat wij denken

Jan Blommaert
epo, Berchem, 2019

Elke lezer van Samenleving & Politiek zal wel het begrip 'framing' kennen, al heeft het woord het blijkbaar nog niet tot in de Van Dale geschopt. Het woord van het jaar 2018 was 'moordstrookje', wat meteen een mooie framing is voor een fietspad. Dit jaar zou framing niet misstaan als nieuw woord. We gebruiken het woord framing al een paar jaar als verwijt aan de communicatie van de overkant. Als een stel fascisten in Ninove hun betoging de 'mars voor democratie' noemt klinken ze op slag veel sympathieker. En ik zou niet graag het volk te eten geven dat ooit...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 76 tot 77