Abonneer Log in

Op safari naar Armoeland

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 7 (september), pagina 69 tot 71

De verteller is Darren McGarvey, onder de naam ‘Loki’ ook bekend als rapper. Hij groeide op in een achtergestelde buurt in Glasgow.

Op safari naar Armoeland

Darren McGarvey
epo, Berchem, 2019

Op vrij korte tijd verschenen drie boeken die sterk verwant zijn: Didier Eribons Retour à Reims, Edouard Louis' Qui a tué mon père en Darren McGarvey's Poverty Safari. Alle drie mengen ze autobiografie met een analyse van de context waarin de auteurs opgroeiden: een context van achterstand, uitsluiting en armoede. Dat de drie boeken op korte tijd alle drie werden vertaald in het Nederlands (Terug naar Reims, Ze hebben mijn vader vermoord, Op safari naar Armoeland), mag een teken zijn van de alertheid die ook in de Lage Landen bestaat voor deze problematiek en van deze manier om een maatschappelijk...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 7 (september), pagina 69 tot 71