Abonneer Log in

The Case for the Green New Deal

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 76 tot 78

Wall Street zal het boek van Ann Pettifor niet graag lezen. Dat neemt niet weg dat haar ideeën best haalbaar zijn.

The Case for the Green New Deal

Ann Pettifor
Verso Books, Londen/New York, 2019

In haar nieuwe boek stelt de Britse econome Ann Pettifor vast dat de omslag naar een klimaatneutrale economie wel degelijk mogelijk is. De sleutel? De totale heruitvinding van de band tussen de financiële sector, de (wereld)economie en ons ecosysteem. Sterker nog, het financieel kapitalisme moet worden overwonnen.

Wereldwijd trekken miljoenen mensen aan de klimaatalarmbel. De #FridaysForFuture zijn trending; klimaatspijbelaars en -activisten veelbesproken. Eén enkele eis verenigt hen: politieke leiders moeten nú handelen om te voorkomen dat de klimaatverandering oncontroleerbaar wordt en we de komende decennia in de klimaatpenarie zitten. Dit moet gebeuren, zo stellen ze, op wetenschappelijke basis en via...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 1 (januari), pagina 76 tot 78