Abonneer Log in

De begroting is het lelijke eendje

De partituur van Vivaldi

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 80 tot 84

Begin 2013 werd Shinzo Abe een tweede maal eerste minister van Japan. Japan gold ooit als één van de grote concurrenten van de VS in de wereldeconomie. Het land kende een pijlsnelle opgang vanaf de jaren 1960 en was het eerste niet-westerse land dat erin sloeg om Europa en de VS economisch en technologisch bij te benen. Tijdens de jaren 1980 liepen de spanningen hoog op over de economische onevenwichten vanwege de Japanse opgang, vooral met de administratie van toenmalig VS-president Ronald Reagan. Aan het einde van de jaren 1980 kwam abrupt een einde aan het Japanse succesverhaal met een...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 80 tot 84