Abonneer Log in

Mammonlogen

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 96

Zowel politici als burgers lijken het bestrijden van een pandemie te behandelen alsof het over het verkeersreglement of hun belastingaangifte gaat.

Ik legde hier in april al de link tussen het coronabeleid en het klimaatbeleid. Er was toen op veel banken de hoop dat mensen zo'n periode met minder verkeer, reizen, internationaal goederenverkeer en meer lokale productie eigenlijk wel leefbaar zouden vinden. En die gedragswijziging best ook wilden volhouden om het klimaat te redden.
Voor een streng coronabeleid zelf was er pas draagvlak bij de eerste doden. Ik schreef toen dat we ook voor het klimaat wellicht zouden moeten wachten op de eerste Vlaamse doden. Te optimistisch blijkt nu. Ik schrijf dit wanneer vandaag 10.588 doden al niet meer voldoende blijken...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 96