Abonneer Log in

Gratie voor coronatoeristen

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 2 (februari), pagina 72

Laat die politici en virologen maar kletsen in de avondvullende programma's, wij doen onze goddelijke goesting.

Een moeder wordt afgeraden te gaan skiën maar doet het toch omdat er geen straffen op staan. Het is al zeker een mooi pedagogisch voorbeeld voor haar kroost. 'Liefst niet met lucifers spelen, want dan kan je brand veroorzaken'. Om dan bij de smeulende ruïnes van de halve buurt van haar kinderen te horen: 'Je mag ons niet culpabiliseren want je had het niet verboden. Onze vrijheid is toch belangrijker dan al die wetenschappelijk ongefundeerde preventie? En de huizen van de buren voldeden ongetwijfeld ook niet aan de normen inzake brandveiligheid'.

Dat was ook wel de reactie van de lokale...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 2 (februari), pagina 72