Abonneer Log in

Hoe we vaccintwijfel kunnen tegengaan

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 3 (maart), pagina 42 tot 43

Laten we via sociale media zelf positieve verhalen brengen over de COVID-19 vaccins.

Belgiƫ trapte begin dit jaar de vaccinatiecampagne af. Er ligt een duidelijk plan. Tussen nu en juni krijgt iedere volwassen burger een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Doorheen alle lagen van de bevolking hebben we 70% gevaccineerden nodig om de befaamde groepsimmuniteit te bereiken. Enkel dan zal er algemene bescherming zijn tegen COVID-19 en volgt wat sommigen al graag aankondigen: het 'rijk der vrijheid'. Het vaccin is niet verplicht, iedere burger beslist zelf of hij of zij zich laat vaccineren. Je 'laten vaccineren' is een vorm van gedrag. Om mensen dat belangrijke gedrag te laten stellen, is...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 3 (maart), pagina 42 tot 43