Abonneer Log in

Labour komt altijd terug

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 6 (juni), pagina 46 tot 47

Labour was niet klaar voor de voorbije lokale verkiezing, maar het pad naar een overwinning is voor een sterke sociaaldemocratische partij nooit verdwenen.

Na alweer verloren verkiezingen en dertien jaar oppositie zit men anno 1992 bij de Britse Labourpartij met de handen in het haar: niet alleen de buitenwacht maar ook intern binnen de partij stelt men zich luidop de vraag of het ├╝berhaupt nog mogelijk is voor Labour om verkiezingen te winnen in het 'conservatieve Engeland'. Fast forward naar 2021. Ook de lokale verkiezingen van 7 mei gaan na elf jaar wispelturig nationaal Tory beleid verloren. De resultaten zijn zoals vaak genuanceerder en complexer dan de grote mediatitels: Labour blijft het goed doen in Wales en wint ook op enkele nieuwe en/of...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 6 (juni), pagina 46 tot 47