Abonneer Log in

Tijd voor sancties tegen de Israëlische bezettingspolitiek

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 6 (juni), pagina 2 tot 4

Wat is nu de concrete EU-strategie naar vrede en rechtvaardigheid in Palestina en Israël?

Van 10 tot 21 mei waren wij getuige van de vierde verwoestende Gaza-oorlog sinds 2009. We herinneren ons ook de dood van tientallen ongewapende betogers in Gaza aan de Israëlische grens in 2018. Het déjà vu-gevoel is ondraaglijk: Hamas dat willekeurig raketten op Israëlische dorpen en steden lanceert, het Israëlische leger dat een massa bommen gooit op woonwijken. Opnieuw zagen we de grote ongelijkheid in aantallen burgerslachtoffers. Alweer richtten de Israëlische regering-Netanyahu en haar internationale bondgenoten de focus van de wereld op het radicale Hamas. Zo werden de illegale bezetting en aanhoudende kolonisatie weer grotendeels buiten beeld geduwd, ook al...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 6 (juni), pagina 2 tot 4