Abonneer Log in

De taak van de dichter

Samenleving & Poëzie

Geert Buelens (1971) is dichter, essayist en columnist. Hij debuteerde in 2002 met de bundel 'Het is die' werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Voor Europa Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog ontving hij de ABN AMRO Bank Prijs voor het beste non-fictieboek. De gedichten van Geert Buelens werden vertaald in het Engels, Frans, Duits en Pools. In 2018 schreef hij 'De jaren zestig, een cultuurgeschiedenis' over de artistieke en culturele ontwikkelingen van die periode. Hij laat zien hoe grote geopolitieke en culturele ontwikkelingen in elkaar grepen en zorgden voor een omwenteling van waarden. Zo werd de populaire cultuur geboren die tot vandaag inspireert en controversieel is. Vorig jaar verscheen zijn vierde dichtbundel 'Ofwa'.

je moet vandaag nogal
op je woorden letten
je moet wat

je moet op je woorden letten
aanstoot afdronk afschuw
een cocktail voor miljoenen

wat niet gezegd
kan mag moet
het gerecht
dat woorden aanrichten

je moet op de woorden letten
ze hebben een achterkant
die telt