Abonneer Log in

Sans- papiers

Samenleving & Poëzie

Jana Arns (Gent, 1983) is muzikante, fotografe en dichteres, en dat nooit los van elkaar. Als muzikante is ze verbonden aan het ensemble Aranis, waarmee ze al 15 jaar concerteert in het binnen- en buitenland. Na haar studie klassieke muziek aan het Koninklijke Conservatorium in Antwerpen volgde ze een opleiding fotografie aan het Sask. Ze exposeerde in onder meer de Salons in Sint Niklaas en Museum M in Leuven. Als dichteres werd ze al opgemerkt in Poëziekrant, Meander, De Contrabas en de bloemlezing Het gezeefde gedicht. Status: het is ingewikkeld is haar debuut.

In de Kamer neemt Hij zijn intrek,
telt zijn stemmen. Een nieuwe wind
waait langs de gesloten deuren van de Begijnhofkerk.

Een lappendeken mensen brengt er de honger door.
Een krimpende installatie opgesteld in de hoek van elk geloof.

De Bijbel als kussen.
Op het altaar een zuurstoffles.
Het gewijde water wordt niet aangevuld.

Voor het alfabet van botten moet je niet kunnen lezen.
Politiek speelt mikado met mensen.