Abonneer Log in

Van 'baas in eigen buik' tot 'baas over eigen hoofd'

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 9 (november), pagina 40 tot 41

Op 11 november vieren we vijftig jaar feministische strijd.

Op donderdag 11 november is het in het Leuvense Provinciehuis verzamelen geblazen voor de inmiddels vijftigste editie van de nationale Vrouwendag(complementair aan de internationale Vrouwendag op 8 maart). Zoals ieder jaar strijkt de Vrouwendag neer in een andere stad en gaat aan de slag met steeds een nieuwe lokale groep individuele vrijwilligers en organisaties. Met deze jaarlijkse bijeenkomsten maakte Furia (vroeger: Vrouwen Overleg Komitee VOK) steeds opnieuw ruimte om te spreken over, analyseren van en vertalen naar politieke strijd van de bekommernissen en noden van vrouwen. Ook het beleid werd geïnterpelleerd. Ieder jaar maakten politici die de vrouwenzaak genegen waren...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 9 (november), pagina 40 tot 41