Abonneer Log in

Briljant doch toxisch

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 10 (december), pagina 46 tot 47

Toxisch leiderschap, van het Witte Huis tot de Wetstraat.

Donald Trump is een narcist. We lazen het de laatste jaren regelmatig. Zijn narcisme zou zijn gedrag en een belangrijk deel van de Amerikaanse politiek verklaren. Zo simpel is het natuurlijk niet. Maar het lijkt me wel duidelijk dat de psychologie van Trump veel vragen oproept. In Vlaanderen las je de laatste jaren nauwelijks over het 'toxisch' leiderschap van Trump, terwijl dat in de VS, het VK en Nederland wel het geval is. Het gaat bij toxisch leiderschap niet alleen om disfunctionele, persoonlijke karaktertrekken, maar ook om destructief gedrag met belangrijke negatieve impact op medewerkers en op de organisatie. Het...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 10 (december), pagina 46 tot 47