Abonneer Log in

Naar een vaccinatiestrategie die niemand achterlaat

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 6 (juni), pagina 28 tot 35

Vanaf het begin van de COVID-19-crisis heeft het interfederaal Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting – een onafhankelijke, interfederale, publieke instelling (verder het Steunpunt tot bestrijding van armoede) – aandacht gevraagd voor de situatie van precaire groepen.((1)) In dit artikel vertrekken we vanuit de problematiek van non-take-up van rechten, bekijken we het risico dat precaire groepen in de Covid-19-vaccinatiestrategie minder bereikt worden, en geven we een aantal handvaten voor de ondersteuning van precaire groepen opdat ze gebruik zouden kunnen maken van het vaccinatieaanbod en hun recht op gezondheid maximaal kunnen realiseren.

COVID-19-CRISIS VERSCHERPT ONGELIJKHEDEN

Eind 2019...

Samenleving & Politiek, Jaargang 28, 2021, nr. 6 (juni), pagina 28 tot 35