Abonneer Log in

1.500 euro pensioen: trofee, pasmunt of valkuil?

De partituur van Vivaldi

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 91 tot 95

'Le retour du coeur', zo zet PS-voorzitter Paul Magnette de nieuwe regering-De Croo graag in de etalage. 'Ik wil dat het leven van de mensen beter wordt. We hebben de liberalen kunnen overtuigen dat de enige marge die er was om te investeren, op sociaal vlak lag. (…) Wat belet een liberaal om sociale vooruitgang te verdedigen?'((1)) Ook premier Alexander De Croo weet dat in deze onzekere coronatijden de bezorgdheid over het welzijn van de bevolking voorop moet staan. Het sluit wellicht ook beter aan bij zijn karakter dan het Twittergestook, de hardvochtige besparingsretoriek en het 'einde van de speeltijd'-taal....

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 91 tot 95